Menu

Welkom

Op deze website vindt u een selectie van zeer interessante techniek evenementen voor bedrijven, basisscholen en voortgezet onderwijs.

Werken in de techniek roept bij veel kinderen nog altijd het beeld op van vieze vingers, donkere schuren en hard werken voor een laag salaris. Maar dat is in heel veel gevallen een achterhaald beeld. Techniek is namelijk in bijna alles wat wij zien en doen terug te vinden. We hebben er alleen geen idee van hoe het allemaal werkt en nemen het aan alsof het vanzelfsprekend is.

Techniekevenementen.nl zet zich in om dit beeld bij kinderen te veranderen en ze te enthousiasmeren voor werken in de technieksector. Met een drietal zeer interactieve en competitieve techniek evenementen laten wij jongeren kennis maken met de wereld van de techniek. Deze website is een platform waarop alles over deze evenementen te lezen en te bekijken is.

Heeft u interesse in een van onderstaande techniek evenementen? Neem dan contact op met de organisatie via info@techniekevenementen.nl of via het contactformulier.

Op de hoogte blijven van onze techniek evenementen? Volg ons dan op Twitter: @techniekevents

Technics4U

Technics4u
Hoe remt de wereldberoemde achtbaan ‘Goliath’ van Walibi en wat zorgt ervoor dat het bakje niet van de baan vliegt? Wat gebeurt er als de brandweer uitrukt? Wat is nou eigenlijk radiotherapie en hoe wordt het uitgevoerd? Op deze en nog veel meer vragen krijgen ruim 400 kinderen uit groep 7 antwoord. Maar ze gaan ook zelf aan de slag tijdens ons evenement Technics4U!
Lees meer.

De Skelterrace

Skelterrace georganiseert door Techniekevenementen
Zo hard mogelijk rijden in je eigen gepimpte skelter! Zo eindigt de Skelterrace waar kinderen uit het Voortgezet Onderwijs energie, creativiteit, teamspirit en vooral hun technisch inzicht moeten inzetten om van de concurrentie te winnen. Een uitdagend traject waarbij de leerlingen kennismaken met de veelzijdige wereld van de techniek!
Lees meer.

First Lego League

First Lego League
De First Lego League is een landelijk initiatief waarbij kinderen tussen de 9 en 15 jaar missies met hun zelfgebouwde legorobot uitvoeren tijdens de jaarlijkse regio-finales aan de hand van een maatschappelijk thema. De winnaar gaat door naar de BeNeLux finale om kans te maken deel te nemen aan de wereldkampioenschappen First Lego League in Europa en/of Amerika!
Lees meer