Menu
Techniekpromotie in Schagen!

Techniekpromotie in Schagen!

Het interactieve techniekevenement “Technics4U” komt nu ook naar het westen van Nederland! Op het Regius College maken ruim 400 groep-7 leerlingen kennis met de wereld van techniek.

Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie voor basisschool leerlingen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor techniek, hoopt de organisatie bij te dragen aan de lange termijn oplossing van de tekorten in technieksector. De actieve betrokkenheid van basisscholen, VO-scholen, MBO’s, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4u tot een zeer compleet techniekevenement!

Tijdens het evenement gaan de leerlingen eigenhandig aan de slag met het maken van een technisch werkstukje onder leiding van VMBO-scholieren/MBO-studenten en docenten. Ook kijken ze spectaculaire techniekfilms waarover ze vragen beantwoorden. Daar zijn leuke technische prijzen mee te winnen! Op het podium binden ze de strijd met elkaar aan door individueel of in teams opdrachten uit te voeren, waarbij een groot beroep wordt gedaan op hun uithoudingsvermogen, reactiesnelheid en technisch inzicht!

Bedrijfsbezoek

Na afloop van het evenement verlaten de leerlingen het gebouw met niet alleen stoere prijzen, hun eigen werkstukje en gadgets, maar ook met een gereedschapskoffertje. In dat koffertje zitten waardebonnen die de leerlingen de volgende dag in kunnen leveren tijdens het bedrijfsbezoek aan de bij Technics4U aangesloten technische bedrijven. Op zaterdag 25 mei maken de leerlingen een ronde langs De Leeuw BV, Martin Schilder Autohandel, Boersen rijwielhandel en Veko verlichting.

Technics4U ook bij in de regio? Neem dan via deze link contact met ons op!  Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter: @techniekevents.