Menu

Technics4U

In samenwerking met scholen in het voortgezet onderwijs (VO en ROC), basisscholen en lokale bedrijven organiseren wij een uitdagend techniekprogramma voor leerlingen uit groep 7.

Het techniek evenement is zeer strak georganiseerd en de kinderen worden uitgedaagd om al hun technische vaardigheden in te zetten. Met een speciaal voor dit evenement gemaakte film krijgen de scholieren een unieke inkijk in de wereld van de techniek. Ze zien onder andere hoe de wereldberoemde achtbaan Goliath in Walibi werkt, hoe een Rally Team hun razendsnelle auto onderhoudt en voorbereidt op de race en wat er allemaal bij één “pull” komt kijken bij de Tractor Pulling (trekkertrek) in de zwaarste tractor categorie.

 

Solarventilator

Ook maken ze eigenhandig een solarventilator met hun persoonlijke toolkit, gaan ze met elkaar de strijd aan op het podium, winnen ze prijzen met de petje-op-petje-af-quiz en krijgen ze allemaal hun eigen gereedschapskistje mee naar huis.

De volgende dag bezoeken de leerlingen een viertal bedrijven waar ze een rondleiding en demonstraties krijgen. Na afloop ontvangen de leerlingen een stukje gereedschap voor in hun koffertje. Ouders, broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom bij dit bedrijfsbezoek, zodat ook zij zien dat techniek tegenwoordig geen “vieze-handen-werk” meer is, maar een goed betaalde baan waar veel high-tech bij komt kijken.

Voor het techniek evenement ontvangen de leerlingen van groep 7 een lesbrief met opdrachten. Ook studeren de leerlingen een technieklied in (melodie Bob de Bouwer), dat tijdens het evenement gezongen wordt. Bekijk de film voor een levendige impressie!