Menu

De Skelterrace

Zo hard mogelijk rijden in je eigen gepimpte skelter! Zo eindigt de Skelterrace, één van onze unieke techniekevenementen waar kinderen uit het voortgezet onderwijs energie, creativiteit, teamspirit en vooral hun technisch inzicht moeten inzetten om van de concurrentie te winnen. In een uitdagend traject waarbij de leerlingen kennismaken met de veelzijdige wereld van de techniek!

De organiserende scholen zorgen ruim van tevoren via sponsors voor een bouwpakket waarmee de skelter door de leerlingen zelf gemonteerd moet worden. Als finishing touch wordt de skelter ook nog helemaal gepimpt en eventueel voorzien van technische snufjes.

De locatie

De locatie van dit techniekevenement kan op heel veel verschillende plekken zijn, van een schoolplein of een parkeerplaats tot een kartbaan of op een heus circuit. Maar de locatie in uw plaats is helemaal afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden van de organiserende scholen. Techniekevenementen voorziet u graag van advies!

De race

Op de dag van de race moeten de deelnemende teams verschillende opdrachten uitvoeren waarmee punten te scoren zijn voor het totaalklassement. De onderdelen die in het programma kunnen voorkomen zijn: Een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours , een verkooppraatje/promotiefilmpje, een teampresentatie, een pimp contest en tot slot een eindrace. De skelter mag niet gemotoriseerd zijn en wordt dus volledig op eigen kracht vooruit getrapt! Deze Skelterrace is een van de meest competitieve van onze techniekevenementen!

De deelnemers

De teams bestaan uit maximaal 10 leerlingen. De verhouding tussen jongens en meisjes ligt daarin niet zo ver uit elkaar. Het aantal jongens is 60% en de meisjes vertegenwoordigen 40%. Er zitten regelmatig complete damesteams bij die absoluut niet onderdoen voor de jongens

Racen bij u!

De organisatie van dit veelzijdige evenement levert een verrassend hoog rendement. Zo hoeven de skelters niet aangekocht te worden omdat ze gesponsord worden en eigendom zijn en blijven van de organisatie. De teams krijgen ze gewoon in bruikleen.
Hoe het dagprogramma eruit gaat zien is helemaal door de organisatie  zelf vast te stellen en is afhankelijk van de mogelijkheden rondom uw school of binnen uw woonplaats. Er zijn zeven onderdelen om uit te selecteren en uiteraard kunnen ook alle onderdelen in het programma terugkomen voor een zo veelzijdig mogelijke dag!

Wilt u de skelterrace ook op uw school of binnen uw woonplaats organiseren naam dan contact op met info@techniekevenementen.nl of via het contactformulier!