Menu

First Lego League

Bij de First Lego League worden kinderen in de leeftijd tussen 9 en 15 jaar uitgedaagd om aan de hand van verschillende opdrachten de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken.

Elk jaar worden de opdrachten uitgevoerd tijdens een Challenge en zijn de opdrachten gekoppeld aan een thema. In 2012 was het thema ouderenzorg. De ruim 200.000 jongeren uit heel de BeNeLux deden onderzoeken naar hoe ouder worden iemand levenswijze beïnvloedt. Er werd gezocht naar technologische oplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Techniekevenementen.nl kan dit maatschappelijk zeer betrokken evenement bij u realiseren!

Robot

De deelnemers aan de First Lego League bouwen aan de hand van een bouwpakket een autonome robot die aan een computer wordt gekoppeld om er instructies op te programmeren. Deze robot moet tijdens de Challenge een set van missies succesvol doorlopen.
Het programmeren van een robot en het gebruik van sensoren is technologie die veel in onze maatschappij wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan zelfsturende grasmaaiers, beweegbare bruggen, verkeerslichten, industriële robots, koffiezetapparaten etc…

Teams

Leerlingen uit het basisonderwijs, ( voortgezet ) speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs vormen de wedstrijdteams. De leerlingen werken in groepen van maximaal tien deelnemers waar minimaal drie meisjes deel van uit moeten maken. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Benelux-finale. Er zijn zelfs wereldkampioenschappen in de Verenigde Staten. Vorig jaar opende president Obama het evenement met een videoboodschap om het belang van techniek te benadrukken. Bekijk onderstaande film om te zien hoe het er in de VS aan toe gaat!

Onderwijsniveaus

Samenwerking tussen verschillende onderwijsniveaus is een bewuste keuze. Leerlingen uit het basisonderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en regulier voortgezet onderwijs vormen de wedstrijdteams. Zij worden begeleid door leerlingen van het MBO en HBO tijdens het oefenen vooraf en op de wedstrijddag zelf. Tijdens de wedstrijddag worden regelmatig MBO studenten van andere opleidingen bij de organisatie betrokken voor onder andere de filmcrew, als beeld- en geluidstechnici, voor de theatertechniek, de beveiliging, en als hostesses.

Entertainment

Entertainment op de wedstrijddag is van belang om techniekbeleving ook mogelijk te maken voor de leerlingen van de deelnemende scholen die niet in een team zitten. Voor het entertainment wordt met name gebruik gemaakt van techniekmogelijkheden van de betrokken bedrijven. Elk bedrijf wordt de mogelijkheid geboden om een nieuwe (slimme)  technologie op de juiste pedagogisch/didactische wijze aan de doelgroep te presenteren.

Techniekevenementen.nl heeft jarenlange ervaring met de organisatie van dit techniek evenement en helpt u graag om de First Lego League ook naar uw school of plaats te halen. Meer informatie is te lezen op www.firstlegoleague.nl.